Bh. blok otvorio izbornu kampanju u Mostaru

Pozitivna energija iz Sarajeva i drugih bh. gradova preliće se i u Hercegovinu, te će Mostar na izborima sljedećeg mjeseca dobit modernu, evropsku vlast, najavili su predstavnici “BH bloka” (SDP BiH, Naša stranka) na početku izborne kampanje u najvećem gradu Hercegovine.

“Mi ćemo voditi pozitivnu kampanju i govorićemo o našem programu. Svima u Mostaru jasno je kakva je bila vlast dviju nacionalnih stranaka u proteklih 12 godina i mi građanima ne moramo to govoriti, dovoljno je da pogledaju oko sebe”, izjavio je nosilac gradske liste “BH bloka” i predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić.

Po njegovim riječima, u prvih sto dana vlasti, plan je u Mostaru očistiti grad od smeća, zatim promijeniti sistematizaciju radnih mjesta u Gradskoj upravi i pripremiti plan reforme gradskih preduzeća.

“Kroz godinu dana moramo otpočeti s kapitalnim projektima, a to je nastavak gradnje sportske dvorane u Centru 2, rekonstrukcija kupališta na Buni, rekonstrukcija glavnih gradskih saobraćajnica”, kazao je Zalihić.

Najavio je da će detaljan program za Mostar biti objavljen na stranicama Naše stranke i SDP-a BiH tijekom dana.

Podršku kandidatima “BH bloka” na izborima za Gradsko vijeće Mostara došli su dati i pobjednici izbora za načelnika sarajevske opštine Centar Srđan Mandić, pobjednik izbora za načelnika Jablanice Damir Šabanović i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Oni su najavili da će na talasu promjena koje se događaju u Bosni i Hercegovini i Mostar dobiti novu vlast koja će graditi “moderan, evropski, tolerantan grad”.

“Želim naglasiti važnost 20. 12. To je datum koji će odrediti našu budućnost. Pred nama je borba između prošlosti i budućnosti. Mostarci i Mostarke dajte nam šansu da svi zajedno napravimo iskorak u budućnost”, poručila je na kraju kandidatkinja za Gradsko vijeće i podpredsjednica Naše stranke Irma Baralija.

(Fena)