Narcis Nurković i Samed Krpo uključeni u rad seniorskog tima

Dvojica mladih rukometaša Veleža,Narcis Nurković (15) i Samed Krpo (16) priključeni su prvom timu gdje će imati dodatne treninge.

“Oni su  su pokazali vidljiv napredak i zaista veliku želju za treniranjem, te smo odlučili da, uz tri treninga sedmično u svojoj uzrasnoj kategoriji, imaju još jedan ili dva dodatna treninga sa seniorima tokom sedmice. To će im poslužiti osim za učenje, da dobiju i na samopouzdanju kada budu igrali utakmice sa svojim vršnjacima”, kaže Zlatko Kreso, mladi trener, koji od nedavno  radi sa podmlatkom Veleža.

Zadovoljstvo uklučivanjem prvom timu, ne kriju Narcis i Samed.

“Sretan sam što smo priključeni prvom timu. To je ogromno iskustvo i znači mi mnogo”, kaže Narcis Nurković, koji igra na poziciji srednjeg beka.

Sličnog je i razmišljanja njegov godinu dana stariji kolega Samed Krpo:

“Ja sam i prošle godine trenirao jedno vrijeme sa prvim timom, tako da ovo dobro dođe. Ove sezone je sve na većem nivou i sigurno će nam koristiti”, kaže mladi lijevi bek Mostaraca.

“Momci vrijedno treniraju i uprkos svim ovim epidemiološkim ograničenjima uspijevamo da imamo neki normalan rad. Uz Nurkovića i Krpu, još dvojica igrača se nameću da ih u nekom narednom periodu priključimo prvom timu. Naš je cilj da kroz neki trenažni proces od 3 – 4 godine rada već sa 17-18 godina momci dobijaju što veću minutažu u seniorskoj konkurenciji I, možda, sutra konkurišu i za omladinske selekcije BiH”,, ističe Kreso

(NovaSloboda.ba)