HDZ BiH otvorio izbornu kampanju u Mostaru

Mostarski Gradski odbor HDZ BiH u nedelju je putem video poruke otvorio izbornu kampanju za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Nosilac gradske liste te stranke dr. Mario Kordić kazao je u svom obraćanju kako je njegova vizija i njegov cilj bolji kvalitet života i sigurnost svakog sugrađanina, istakavši kako se Grad Mostar može i mora pokrenuti jedino kroz nove investicije, te da se samo novim investicijama može osigurati razvoj privrede.

“Razvoj privrede sigurno će uticati na nova radna mjesta. Mnogi tu vide ključ problema, a mi, kandidati HDZ-a BiH za Grad Mostar, tu vidimo izazov i nove mogućnosti”,kazao je Kordić.

Naglasio je kako će u narednom periodu težiti novim dostignućima u obrazovanju, kulturi i sportu, kao i socijalnoj sigurnosti, te sigurnosti protiv bilo kakvih ugrožavanja.

“Jednostavno, naš Mostar mora biti na usluzi svakom pojedincu i čovjeku, posebno onim najugroženijim i obespravljenim, svima. Sve navedeno bit će temelj našeg istupanja i naše brige za grad i ljude u njemu. Kvalitet života i sigurnost mora biti u centru svih politika i svih napora, jer to Mostarke i Mostarci zaslužuju2, poručio je Kordić.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko naglasio je kako program koji su ponudili obuhvata sva ključna pitanja od kojih zavisi budućnost grada.

“Analizirajući uspješne primjere lokalnih samouprava i na temelju istraživanja prepoznato je kako su u svakoj sredini temelj razvoja i napretka investicije i stalno rastuća privreda. Stabila privreda je preduslov za nova dostignuća u oblastima kao što je nauka, obrazovanje, kultura i sport, usmjereno je ka podizanju kvaliteta života u našem gradu, a grad i gradska administracija da budu na usluzi građanima. Program HDZ-a BiH je usmjeren upravo u tom pravcu “,poručio je Zeljko.

Uz predstavljanje kandidata, kroz video poruku predstavljen je i službeni slogan Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar “Kvalitet života i sigurnost”, kao i službeni slogan nosioca liste gradske izborne jedinice dr. Marija Kordića “Investicije, privreda, radna mjesta”.

(Fena)