Odgođena Skupština KS, o ostavci Nenadića 30. novembra

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se za danas najavljena sjednica Skupštine KS odgodi. Na ovoj sjednici bilo je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Ovo je, prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Kolegija, predložio poslanik u Skupštini KS i član Kolegija Elmedin Konaković.

Predložio je, takođe, da se za naredni ponedeljak, 30. novembar, sa početkom u 10 sati, zakaže hitna online sjednica Skupštine KS. I ovo su jednoglasno usvojili svi članovi Kolegija SKS.

Na ovoj sjednici, poslanici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega, kako je najavljeno danas, biće razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Na istoj sjednici, planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

“Upravo sam potpisao svoju ostavku, da ne bih smetao u donošenju akata, da ne bih kočio procese”, kazao je, između ostalog, Čelik nakon sjednice, te zaželio novom predsjedavajućem uspješan rad i zahvalio se svima koji su do sada radili s njim, saop+štila je Služba za protokol i press KS.

(Fena)