Mostar ima sve potencijale da postane vodeći grad u BiH

Kandidati Koalicije za Mostar 2020. juče su u ulici Braće Fejića proveli akciju podjele promotivnih materijala i razgovarali sa građanima Mostara o predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu.

Kandidat Koalicije za Gradsko vijeće Mostara iz izborne jedinice Gradskog područja Stari Grad Mostar Džani Pajić rekao je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana, zalagati za čist i uredan Mostar, funkcionalna gradska preduzeća, poboljšanje turističkih sadržaja, te povezivanje ugostiteljskih i turističkih kompanija.

„Zalagaću se za digitalizaciju rada Gradske uprave Grada Mostara, što se posebno pokazalo svrsishodnim u vrijeme pandemije. Nepotrebno je da građani čekaju ispred opštinskih odjeljenja kada postoje efikasniji načini da im pomognemo u rješavanju svakodnevnih problema“, istakao je Pajić.

Pajić je naglasio da će se zalagati za izmjenu regulacionih i urbanističkih planova, što bi omogućilo realizaciju bitnih projekata u Gradskom području Stari Grad, ali i u cijelom Mostaru.

„Pozivam građane da izađu na izbore, da zajedno izaberemo dr. Zlatka Guzina za gradonačenika Mostara i osiguramo stabilnu većinu u Gradskom vijeću Grada Mostara“, rekao je Pajić.

Kandidat Koalicije za Mostar 2020. Aleksandar Pikula ističe da je Mostar u lošem stanju, iako ima sve potencijale da postane vodeći grad u BiH, pa i šire.

„Mostar može biti turistički, ekonomski, privredni, obrazovni i kulturni centar regije. Na neki način on to i jeste, ali postoje ogromne mogućnosti za napredak. Ako budem izabran u Gradsko vijeće, zalagaću se najviše za mlade ljude. U većini kantona, mladi su oslobođeni poreza na promet nekretninama, a takva situacija nije u našem kantonu. U Gradskom vijeću ću se zalagati da se mladi oslobode toga poreza“, rekao je Pikula.

Istakao je kako je čistoća Mostara na jako lošem nivou.

„Imamo primjere iz okruženja: Trebinje, Čapljina, Banja Luka; to su gradovi koji su ovaj problem riješili na fantastičan način. Možemo slijediti te dobre prakse i Mostar napraviti gradom kakav svi želimo da bude“, zaključio je Pikula.

(NovaSloboda.ba)