Taj čudesni šareni svijet

Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta boja, u kome je uočljivo da život ide dalje, a neki snimci ukazuje na pandemiju korone, koja se javila u novom talasu i još uvijek vlada velikim dijelom svijeta.

Šarena jesen: Dok je lišće na mnogim drvećima već opalo, na ovom putu kroz polje uljane repice u pokrajini Mecklenburg-Vorpommern u Njemačkoj i dalje sjaji raznolikim bojama.

Posljednji imetak: Čovjek nosi televiziju kroz poplavu, dok se ostali stanovnici probijaju kroz poplavljene ulice Marikinije, izazvane tajfunom Vamco, koji je pogodio okrug gradskog područja Manile, na Filipinima.

Show za kamere: Plesači Kraljevskog baleta u Londonu trenutno nastupaju u Kraljevskoj operi bez publike. I dalje se pojavljuju samo u prenosima uživo.

Prazno i napušteno: Sve je stalo na ulicama El Pasa u Teksasu. Taj grad trenutno ima najviše slučajeva korone u državi, a više od 1.000 ljudi se liječi Covid-19 u bolnicama.

Zabranjeno sunčanje: Policajac podsjeća ljude u Nici na jugu Francuske, da im je trenutno dozvoljeno da dođu na plažu, samo da bi se bavili sportom. Razlog za ograničeni pristup je visoki broj zaraženih od korone u Francuskoj.

Stepenasto: Vjernici se odmaraju na stepenicama hinduističkog hrama u Kuala Lumpuru. Festival Diwali se trenutno slavi – ali ne samo u Maleziji.

(SZ)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)