Rukometaši Veleža remizirali protiv Goražda

Velika je šteta što je koronavirus zatvorio sportska borilišta za publiku, jer bi rukometaši Veleža  od svoje publike, bili nagrađeni velikim aplauzom. Od prve do zadnje minute, „Rođeni“ su ušli maksimalno angažovano i borbeno u utakmicu. Za protivnika su imali odličnu ekipu Goražda, koja s punim pravom spada u vrh južne grupe Federalne lige, prošlogodišnjeg premijerligaša.

Prvo poluvrijeme proteklo je u velikom broju tehničkih grešaka rukometaša Veleža. Odličnu igru u odbrani, možda i najbolju ove jeseni, željeli su krunisati brzim golovima, te je lopta 5 puta završavala u autu. Goraždani odlaze na odmor sa golom prednosti.

U nastavku je viđen najuzbudljivi rukomet ove jeseni u Mostaru. Prvo su Mostarci odigrali fantastičnih 8 minuta u odbrani. Odlično Goražde ostalo je uskraćeno za pogotke, a dobra i smirena realizacija donijela je da Rođenim, u 38. minuti, prednost od 15:13, koju nisu ispuštali do posljednjih pet minuta utakmice.

Prava drama odvijala se posljednjih 90 sekundi. Prvo domaći rukometaši nisu realizovali napad, dok gosti iz sedmerca, 25 sekundi prije kraja, došli u vodstvo. Posljednji napad izveli su rukometaši Veleža, a odbijena lopta od bloka nakon šuta, dolazi do Huseina Begovića koji sa linije 6 metara pogađa nebranjeni dio mreže Šehovića. Završetak kakav priliči odličnoj i dramatičnoj rukometnoj predstavi u Mostaru.

Možda je najlošiji segment dobre rukometne predstave bio sudijski par Bilić – Dugandžić, koji je ponekad donosio čudne odluke.

Kod Veleža najefikasniji su bili Muhamed Brkan sa 7 i Amar Đuliman sa 6 golova, a  gostiju najefikasniji su bili Emsad Pušilo sa 8 i Kemal Fazlić sa 7 golova, dok su

Velež – Goražde 22:22 (12:13)

Mostar. Dvorana USRC „Midhad Hujdur Hujka“.

 Utakmica bez gledalaca.

Sudije: Branimir Bilić i Filip Dugandžić (oba iz Ljubuškog).

Isključenja: Velež – 4 minuta, Goražde – 8 minuta

Velež: Zuhrić, Brkan 7, Jelin 2, Demić, Mutilović, Ćorić, Begović 4, Đuliman 6, Klisura, Ćosić, Hebibović, Kevrić, Idriz, Gološ, Kreso 2, Šapuh 1. Trener: Admir Kreso

Goražde: Šehović, Fazlić 7, Pleh, Hubanić, Pušilo 8, Jamak 1, Ćamo, Žiga 4, Fejzić, Uglješa 2, Muharemović, Hodžić, Sirčić, Hasanefendić, Obuća, Halilović. Trener: Admir Sijerčić

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)