Veliko interesovanje za predstavu „Mladi u doba korone“

Predstava „Mladi u doba korone“ koja je premijeru imala početkom novembra u Zenici i Sarajevu, ponovo je na repertoaru BNP-a Zenica i to u dva termina – subota 28. novembar i utorak, 1. decembar. Interesovanje za predstavu je ogromno, tako da su karte za izvođenje u subotu već rasprodate.

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica, koji je ralizovan uz  podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović.

Predstava „Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom  procesu  kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera.  Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

„Mladi u doba korone“ otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19, te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić. 

(NovaSloboda.ba)