“Mali delfini” Veleža osvojili tri druga i četiri treća mjesta u Banja Luci

U organizaciji Plivačkog kluba “Olymp” iz Banja Luke, održano je takmičenje pod nazivom “Mali delfini 2020”.

Plivački klub “Velež” predstavljalo je šest plivača: Mia Ćorić, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić i Timam Ramić, koji su osvojili tri druga i četiri treća mjesta.

Adnan Žmiro (2006) imao je odličan nastup u Banja Luci. U njemu najdražim discplinama, 50 metara slobodno i 50 metara delfin, bio je dva puta drugi dok je bio treći i na 100 metara mješovito. Adnan je znatno popravio svoje lične rekorde, te je zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku plivača u svojoj kategoriji.

Danis Alikalfić (2006) imao je, takođe, zapažen rezultat. U disciplini 100 metara slobodno bio je drugi, a treći na 50 metara slobodno i 50 metara leđno. Danis je, popravivši svoja najbolja vremena, pokazao da je njegovo mjesto u samom vrhu kadetske kategorije bh. plivanja.

Sjajnu trku na 50 metara prsno imao je Timam Ramić (2006), u kojoj je zauzeo treće mjesto. Iako do plasmana na prva tri mjesta postolja u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara delfin nije puno nedostajalo, Timam je potvrdio svoju odličnu formu i znatno poboljšao svoje lične rekorde.

Nedim Žujo (2006) je bio četvrti na 50 metara prsno dok je dva odlična peta mjesta ostvario Omar Dušić (2006) i to u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara prsno.

Mia Ćorić (2004) je iz tehničkih razloga plivala van konkurencije. Obzirom da je cilj njenog odlaska na takmičenje bilo provjera stanja forme, Mia je “položila ispit”, jer je u sve tri trke koje je plivala (50 metara delfin, 50 metara leđno i 100 metara mješovito) otplivala brže od očekivanog.

(NovaSloboda.ba)