Koalicija za Mostar u Vrapčićima: Mostar mora biti turistički centar regije

Provodeći akciju od vrata do vrata, kandidati Koalicije za Mostar 2020 juče su se družili sa građanima  na području Vrapčića, saopšteno je iz press službe Koalicije za Mostar.

Mirza Drežnjak, kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara iz Gradskog područja Sjever, rekao je da je na području Vrapćića u proteklom periodu realizovan veliki broj projekata od ineteresa za ovu lokalnu zajednicu.

„Urađeni su projekti koji služe građanima za rekreaciju i odmor. Tu su ovaj prelijepi park i stadion malih sportova za košarku, rukomet i fudbal. Pred nama su još mnogi projektim koje želimo realizovati i za koje postoji projektna dokumentacija. Zalagaćemo se da se u potpunosti iskoriste potencijali, što podrazumijeva: izgradnju šetališta uz Mostarsko jezero, rješenje oborinske odvodnje, izgradnju multifukcionlanog društvenog doma, otvaranje dječijeg vrtića, te proširenja postojeće osnovne škole“, istakao je Drežnjak.

Hata Bebanić, kandidatkinja na centralnoj listi Koalicije za Mostara 2020, pozvala je građane da izađu na izbore.

„Zalažemo se za jedinstven i stabilan grad, demokratski Mostar, u kome će da žive sve etničke grupe. Mostar mora biti uređen kao jedinstvena jedinica lokalne samouprave, administrativno i demokratsko sjedište Hercegovine“, rekla je Bebanić.

Emir Tipura, kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara na gradskoj listi Koalicije za Mostar 2020, izjavio je da će se, ako bude izabran u Gradsko vijeće, zalagati za bolje funkcionisanje i digitalizaciju rada gradske administracije, podršku razvoju privatnog sektora, unapređenje komunalne djelatnosti kroz sistemsko rješavanje odvoza i skladištenja komunalnog otpada.

„Mostar mora biti turistički centar regije! Pozivam građane da izađu na izbore, daju svoj glas Koaliciji i da prepoznaju ljude koji svojim radom i zalaganjem doprinose napretku zajednice. Sve za Mostar!“, poručio je kandidat Tipura.

(NovaSloboda.ba)