SDA: Izuzetan značaj izbora u Mostaru

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, podpredsjednik SDA Denis Zvizdić i generalni sekretar SDA Halid Genjac razgovarali su juče s predsjednikom SDA HNK-a Edinom Mušićem, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, s naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru, prvenstveno za građane Mostara, koji će  prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku kantonalnoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da, uz puni stepen jedinstva, probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika i što veći uticaj unutar Gradskog vijeća, saopšteno je iz SDA BiH.

(Fena)