Jedna sasvim obična zvijezda

Umjesto blistavosti, ona ima strahove. Umjesto luksuza, ona prihvata ljubav. A umjesto da se ponaša ozbiljno, ona se želi osjećati dobro.

Julianne Moore (59) suzdržano pokazuje svoju veličinu i samo zbog toga nije prava velika svjetska zvijezda. Ovih dana puni 60 godina.

Dobitnica je Oscara (za glavnu ulogu Alzheimerove pacijentice u filmu “Još uvijek Alisa”) i mnogo drugih nagrada u filmskom svijetu. Samo svoga muža voli već 24 godine. Pa, šta još želi Julianne Moore, koja, kako se čini, ima sve? Jednog novog američkog predsjednika!

“Presretna sam zbog ove pobjede na izborima i to mi je vjerovatno najbolji rođendanski poklon, pored Nade”.

A Nada je mali labrador, koga je iz njujorškog skloništa za životinje dovela kući na dan pobjede na izborima.

Veliko slavlje 60. rođendana sprječava korona, međutim, Julianne Moore se i ovako osjeća dobro.

“Volim da me porodica pazi, ali ipak, u ovo vrijeme, ostajemo kod kuće”, objašnjava ona. “Moji prijatelji mogu me dobiti video pozivom ili telefonom”-

Kod kuće, pored supruga Barta Freundlicha, to uključuje i njeno dvoje djece, sina Caleba i kćer Liv – čak i ako oni već dugo imaju vlastite stanove. Zbog toga se par, takođe, preselio u stan.

“Kuća nam je jednostavno bila prevelika”.

Njen otac je bio viši sudija američke vojske – na 23 različite lokacije u svijetu. Porodica je uvijek išla s njim. Julianne, koja se u to vrijeme još zvala Julie Anne, pohađala je školu na devet (!) različitih mjesta mu svijetu, a maturu je položila u Frankfurtu na Majni, u Njemačkoj.

Kad joj je 2016. godine dodijeljena Zlatna kamera, održala je svoj govor na njemačkom, ali se izvinula: „Moj njemački je jako loš.” Ponekad njemačkim novinarima kaže: „Voljela bih da je moj njemački malo bolji”.

A što se šarma tiče, Julianne Moore ne može biti bolja.

(SZ)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)