Realizacijom projekata prema Fortici, obogaćen novi turistički sadržaj Mostara

U naselju Put za Podveležje, u proteklom periodu realizovani su brojni projekti, a trenutno su u punom jeku radovi na obnovi i izgradnji ceste.

Adil Šuta, bivši aktivista sa ovog područja i kandidat Koalicije za Mostar 2020 na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru, ističe kako su u proteklom periodu urađene značajne aktivnosti za razvoj ove zajednice.

„Bili smo inicijatori mnogih projekata, a posebno smo ponosni na projekat izgradnje ceste koja vodi prema Fortici, novom turističkom sadržaju. Ova cesta, pored prednosti koje daje građanima u svakodnevnoj komunikaciji, omogućava i dodatnu prohodnost za sve one koji žele posjetiti Forticu i Podveležje“, rekao je Šuta i dodao kako će se u ovom naselju nastaviti sa projektima izgradnje i modernizacije.

„Nastavićemo i sa drugim sličnim projektima, poput rješavanja problema kanalizacije. Ovo naselje se širi, regulisaćemo svu gradnju donošenjem novih regulacionih planova. Osluškujući zahtjeve građana, planiramo stvoriti mogućnosti za izgradnju igrališta i pošumljavanje Fortice, čime ćemo dodatno podstaknuti razvoj turizma“, istakao je Šuta.

Enid Ćorić, mještanin naselja Put za Podveležje, navodi kako su zadovoljni do sada urađenim i pozdravljaju nastavak radova.

„Svjedoci smo da je naselje posljednjih godina poprimilo urban oblik, izgrađena je cesta prema Fortici i  cesta sa dvije trake i biciklističkom stazom prema gradu. Za kompletno naselje je urađena rasvjeta. Očekujemo nastavak radova prema Malom kuku, što je vrlo bitno za naselje, ali i razvoj turizma na parku Fortica“, rekao je Ćorić.

Ćorić je dodao kako je izgrađena vodovodna mreža, te da uskoro očekuju i završetak radova na spajanju kanalizacionog odvoda na gradsku kanalizacionu mrežu, saopšteno je iz press službe Koalcije za Mostar 2020.

(NovaSloboda.ba)