Mladi pjesnici protiv ovisnosti u četvrtak u Centru za kulturu

Mini festival ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’, u organizaciji SPKD Prosvjeta Mostar, održaće se u četvrtak, s početkom u 12 sati u mostarskom Centru za kulturu. Broj učesnika je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama.  

Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića na temu ovisnosti. Potom će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola s područja Mostara ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti 3”.  

Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.  

Nakon promocije zbornika koji SPKD Prosvjeta Mostar izdaje treću godinu zaredom, biće upriličena dodjela nagrada i priznanja učesnicima književnog konkursa. Biće dodijeljene i zahvalnice školama koje su učestvovale u projektu, te Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke, uz čiju je podršku projekat ostvaren.

Projekat SPKD Prosvjeta, Mostar – ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i edukovati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara, saopšteno je iz SPKD Prosvjeta Mostar.(NovaSloboda.ba)