“Ostajte ovdje”: Poziv Mostarcima da izađu na izbore

Iz Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” pozivaju Mostarce koji imaju lična dokumenta u ovom gradu da izađu na izbore 20. decembra i pomognu Srbima da prvi put nakon rata izaberu svoje predstavnike u vlasti.

“Ovi lokalni izbori su šansa da Srbi izaberu svoje predstavnike, a pomoć sunarodnika koji žive u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a imaju dokumenta u Mostaru bila bi velika”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da će svima iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore koji žele i mogu na dan izbora doći u Mostar biti obezbijeđen prevoz i da se za sve informacije mogu obratiti na broj telefona 387 66 767 474.

Iz Izbornog štaba “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” poručuju da su ovi lokalni izbori sigurno od velikog, ako ne i presudnog značaja za opstanak i položaj srpskog naroda u Mostaru.

Oni podsjećaju da Srbi još nisu konstitutivan narod u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, te da nikada nakon rata u Gradskom vijeću Mostara nisu imali svoje predstavnike, a da sada prvi put vide šansu da se pokušaju izboriti za svoje mjesto.

“Naš cilj je izabrati predstavnike u Gradsko vijeće, koji će biti istinski glas Srba i svih građana Mostara koji žele jednaka prava za sve i bolji Mostar. Zato pozivamo sve Mostarce koji imaju lične dokumente u ovom gradu da dođu 20. decembra u Mostar i pomognu nam da se borimo za bolju budućnost i bolji Mostar”, poručili su iz Izbornog štaba.

Mostarski Srbi na izbore izlaze okupljeni na listi “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”, iza koje stoje SNSD i SDS, a podršku i učešće na listi, te u izbornoj kampanji uzela su i sva srpska udruženja.

Od oko 113.000 stanovnika grada na Neretvi, prema popisu iz 2013. godine, Srba je oko 4.300. Kada bi na izbore izašli svi, bilo bi upitno da li bi ostvarili rezultat, pa zbog toga iz Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje” ističu da je presudna uloga svakog Mostarca.