Predstavljeni kandidati Platforme za progres na listi za Jugoistok

Platforma za progres Mostar je u prethodna dva dana predstavila svoje kandidate i kandidatkinju na listi za Jugoistok: Elmina Drljevića, Irmu Kajan i Almina Pilava.

Tri kandidati su izabrala drugačiji način promocije i zajedno sa predsjednikom Platforme za progres, Mirsadom Hadžikadićem, obišli naselja Kosorska Glavica, Bunica, te obišli ljepote Blagaja. Bila je ovo prilika da se sa građanima i građankama razgovara o problema sa kojima se svakodnevno susreću, te kaže da je Platforma za progres Mostar prijedloge za njihovo rješenje uvrstila u svoj program.

Predsjednik Hadžikadić je dao punu podršku kandidatima sa liste Jugoistok u borbi za #noviMostar, što će raditi do kraja kampanje i sa kandidatima sa listi za Stari Grad i Gradsku listu.

“Vrijeme je za nove, mlade ljude, koji nisu opterećeni prošlošću. Neki od njih prvi put imaju priliku da se kandiduju i biraju lokalnu vlast u svom gradu. Na građanima je da daju priliku novim snagama koje nisu bile dio problema koji su Mostar uništavali posljednjih 20 godina. Elmin, Irma i Almin zaslužuju priliku da budu glas građana i građanki Mostara u Gradskom vijeću. Pozivamo građane da im daju tu priliku”, rekao je Mirsad Hadžiakdić.

(NovaSloboda.ba)