Pripremni radovi za postavljanje asfalta na Bulevaru

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala, koji iz Liska ulice i preko Bulevara narodne revolucije ide do rijeke Neretve, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostar.

Usljed obilnih kiša nije bilo moguće pristupiti postavljanju asfalta, tako da se danas pristupilo nabijanju tampona. kako bi se vrijeme bez padavina iskoristilo za pripremu postavljanja asfalta, a u cilju da se saobraćaj ovom magistralnom saobraćajnicom ponovo normalno odvijao.

Kanalizacija na ovom dijelu stara je više od stotinu godina i na saobraćajnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je saobraćajnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizovana kao magistralna saobraćajnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala sa PP rebrastim cijevima promjera 800 mm na dužini od 100 metara, čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje saobraćajnice.

Takođe, u okviru ovog projekta predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacijskog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar, a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183,93 KM s PDV-om a vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398,15 KM sa PDV-om.

Oba ugovora se finansiraju sredstvima Vlade FBiH.

(NovaSloboda.ba)