Buljko: Mostar mora krenuti evropskim kolosijekom

Svjedoci smo besramnog i nelegitimnog upravljanja vođenja Grada Mostara i njegove okupacije, bez učešća njegovih građana i njihovih izabranih predstavnika u donošenju odluka, planova , programa i strategija u zadnjih dvanaest godina, rekao je danas Zlatan Buljko, kandidat LDS na izborima za Gradsko vijeće Mostara.

“Kao građanin ovog Grada i s iskustvom koje sam stekao radeći u opštinskoj administraciji  te na projektima reforme lokalne samouprave ponukalo me je da se uključim u Lokalne izbore za Grad Mostar u 2020. godini, i time pomognem da naš Grad krene evropskim kolosijekom i da više ne bude ‘grad slučaj’, ‘podijeljeni grad’ i grad u kome su zamrli demokratski procesi.

Nanesena je ogromna šteta političkom, društvenom i ekonomskom razvoju Mostara, i mi nakon pobjede na izborima zajedno sa svojim partnerima želimo promijeniti i predstavljati sve građane u Gradskom vijeću odgovorno i transparentno, uz saradnju sa svim onima koji žele dobro svim građanima, ali nećemo sarađivati s onima koji će se boriti samo za svoj vlastiti interes, kao ni s nacionalistima i šovinistima, koji žele da podijele naš grad i koji bi željeli da grad bude ponovo okupiran. Otvorićemo raspravu o  konačnom  rješavanju  statutarnog uređenja Grada Mostara bez dominacije bilo koga i na dobrobit svih njegovih građana”, istakao je Buljko.

(NovaSloboda.ba)