Mladi pozvali Mostarke i Mostarce da izađu na izbore

Mladi predstavnici kampanje #TvojGlasJeBitan” okupili su se u subotu na Španskom trgu u Mostaru i pozvali Mostarce i Mostarke da izađu na predstojeće lokalne izbore, koji će se u tom gradu održati u nedelju, 20. decembra.

Kampanja #TvojGlasJeBitan” nestranačka je kampanja koja zagovara izlaznost na izborima i radi na medijskoj i političkoj pismenosti građana širom Bosne i Hercegovine. Po uzoru na njih, osnovana je i u Srbiji i Crnoj Gori.

Koordinator kampanje Nermin Topovčić istakao je kako ovom kampanjom žele ukazati mladima na važnost izlaska na izbore, podići im svijest o važnosti učestvovanja u izbornom procesu te ih motivirati da daju svoj glas.

“Danas smo došli ovdje da kroz tri dana radimo s Mostarcima i Mostarkama, razgovaramo s njima i pokušamo ih motivirati da izađu na izbore i da kažu svoj glas. Na kraju krajeva, izbori imaju svoje posljedice, mi imamo moć odlučivanja o kvalitetu odlučivanja života za nas i za ljude oko sebe “,kazao je Topovčić.

Pri tom je istakao kako su lokani izborni izuzetno važni zbog mnogih važnih pitanja na lokalnoj razini, kao što su pitanje omladinske politike, kulturnih, društvenih i sportskih događanja, preduzetništva, ali i pitanje smeća – koje je zaista veliki problem u gradu Mostaru.

“Izuzetno je važno da imamo predstavnike koji nas najbolje i najadekvatnije predstavljaju, kako bi mogli ta pitanja rješavati”, naglasio je Topovčić.

Istakavši kako je 20. decembra istorijski dan za Mostar, Topovčić je pozvao Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas, a onima koji to ne učine, poručio je da se ne žale u naredne 4 godine.

(Fena)