Golijada Rođenih za kraj jesenje polusezone

Velež je golijadom i sjajnom igrom zatvorio jesenju polusezonu i proljeće se dočekati u samom vrhu prvenstvene tabele.

Rođeni su su u susret s Mladosti ušli sa željom da dođu do nove pobjede i već u 6. minuti, u prilici je Mulić, ali je Bukvić uspio da otkloni opasnost.

Velež ima potpunu inicijativu, gosti su prinuđeni da se brane,

U 16. minuti, Ćosić je, poslije duplog pasa sa Cvijanovića, oštro šutirao, golman gostiju brani.

Nova prilika za domaće ukazala se u 23. minuti, kada je Zvonić, neometan ni od koga, iz neposredne blizine glavom šutirao pravo u Bukvića.

U 30. minuti sreća je bila na strani gostiju, kada je Ćosić iz drugog pokušaja šutirao, a Mahmić sa same gol linije spriječio da lopta uđe u mrežu.

Četiri minuta kasnije, terenska inicijativa Veleža rezultirala je vodećim golom. Radovac je odlično centrirao do Cvijanovića, koji je iz punog trka zakucao loptu pod prečku – 1:0.

Obren Cvijanović svoju odličnu igru krunisao je drugim golom u 38. minuti. Ovog puta, Cvijanović je sjajno reagovao poslije dodavanja Ćosića i po drugi put natjerao Bukvića da vadi loptu iz mreže – 2:0.

O nadmoći Veleža, najbolje govori podatak da gosti prvi udarac prema golu Bogdanovića uputili tek u 56. minuti, ali je Hadžićev šut bio lagan plijen za domaćeg golmana.

Mogli su domaći u 68. postići i treći gol, a što se mreža nije zatresla najzaslužniji je golman Bukvić, koji je čudesno odbranio šut Brandaa.

Ponovo se Bukvić istakao u 70. minuti, kada je odbranio oštar šut Darija sa 30 metara.

Ataci domaćih ne prestaju, pa se u 77. minuti ukazala nova šansa Brandau, ali je Brazilac bio sebičan i sve je pokušao sam, umjesto da uposli nekog od saigrača.

Nagrada za dobru igru, stigla je u 83. minuti, kada je Velež postigao i treći gol. Strijelac je bio Zvonić, koji je odlično iskoristio dobro proigravanje Ovčine i loptu poslao iza leđa nemoćnog Bukvića – 3:0.

Golijada je nastavljena u 87. minuti, kada je Anđušić spretno reagovao i loptu poslao u mrežu – 4:0.

Stadion Rođeni.

Sudija: Antoni Bandić (Grude)

Žuti kartoni: Mahmić, Alić (M)

Strijelci: 1:0 Cvijanović (34′), 2:0 (Cvijanović 38′).3:0 (83′), 4:0 Andđušić (7′)

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš (od 74′ Anđušić), Ćosić, Cvijanović (od 829 Ovčina), Brandao (od 87′ Siujamija), Dario (od 82′ Čivić), Vehabović od 74′ Osmić), Radovac, Mulić.

Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda (od 70′ Hrustaniović), Hadžić, Hiroš, Biber, Lalić, Dedić (od 46′ Dejanović), Mahmić, Begić.

(NovaSloboda.ba)