Hrvatski državljanin lišen slobode zbog krijumčarenja 110 kg “skanka”

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, provela je još jednu uspješnu operativnu akciju, kodnog naziva „Diablo“. Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge “skank”, namijenjene za evropsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 250.000 eura. Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u kombi vozilu holandskih registarskih oznaka, saopšteno je iz GP BiH.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna saradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Direktor Granične policije BiH je rekao kako GP BiH bilježi jako dobre rezultate rada.

„Uprkos svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala, te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu“, rekao je direktor Galić.

M. N.

(NovaSloboda.ba)