Program Koalicije za Mostar predviđa ubrzani razvoj velikog turističkog potencijala Rujišta

Kandidati Koalicije za Mostar 2020 boravili su juče na Rujištu, planinskoj oazi koja je postala prepoznatljiva turistička destinacija.

U razgovoru s građanima, kandidati su predstavili viziju razvoja takozvane vazdušne banje, koju, osim domaćih, sve više posjećuju i inostrani  turisti, saopšteno je iz press službe Koalicije za Mostar 2020.

Senad Milišić, potpredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Park prirode Rujište“ ističe da se trenutno realizuje jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na ovom području.

„Požari, koji su harali na Rujištu, uništili su ogromne površine munike, endemskog drveta zahvaljujući kome je ovo područje poznato kao vazdušna banja. Vatrogasni dom je na Rujištu  neophodan i nadam se da će, uz podršku nove vlasti, njegova izgradnja biti završena naredne godine kako je i planirano“, istakao je Milišić.

Kandidat Koalicije za Mostar 2020 za Gradsko područje Sjever Mirza Drežnjak  naglasio je da je u Platformi Koalicije predviđen dalji razvoj ovog područja, koje je prepoznato kao turistički potencijal i za zimski i za ljetni turizam.

„Predviđeni regionalni put koji će Mostar spojiti sa Boračkim jezerom, odnosno opštinom Konjic, dodatno će doprinijeti razvoju turizma. Kontrolisana gradnja i kvalitetno urbanističko planiranje na ovom prostoru je, takođe, naša vizija razvoja ovog područja“, rekao je Drežnjak.   

(NovaSloboda.ba)