U petak „Ne igraj na Engleze“ u mostarskom Narodnom pozorištu

U petak, 18.decembra, na repertoaru Narodnog pozorišta u Mostaru je komedija „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, sa početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata, njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju, oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći …

Da li će rezultat koji nestrpljivo iščekuju zaista promijeniti njihove živote? Dođite i otkrijte, poručuju iz Narodnog pozorišta Mostar.

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Cijena ulaznice 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.