Zdenku Buhovcu određen pritvor zbog nasilja u porodici

Opštinski sud u Mostaru odredio je u ponedeljak pritvor u trajanju od najduže mjesec dana od dana hapšenja Zdenku Buhovcu zvanom Zdena (1959.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici, izvijestilo je u utorak Kantonalno tužilaštvo HNK-a Mostar.

Buhovac se sumnjiči da je u drugoj polovini 2020. godine u porodičnoj kući u naselju Gornja Jasenica br.10, Mostar, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu s članovima svoje porodice, psihički i fizički zlostavljao svog brata M. B. vrijeđajući ga, psujući mu, te ga više puta udarajući šakom po glavi i tijelu.

Potom je 12. 12. 2020. godine, oko 9 sati, oštećenog M. B. nakon kratke prepirke udario tepsijom po glavi, a zatim ga prijeteći mu da je “gotov”, nastavio udarati zatvorenim šakama po glavi, licu, kao i cijelom tijelu, usljed čega je oštećeni zadobio fizičke povrede u vidu preloma rebra.

“Opštinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim osnovano i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, odnosno, da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva napominju kako u saradnji s MUP-om HNK-a, PU Mostar, nastavljaju s preduzimanjem istražnih radnji u navedenom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno krivično djelo.

(Fena)