Najboljim studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” uručene zlatne plakete

U Centru za kulturu Grada Mostara, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, upriličena je svečana dodjela zlatnih plaketa Unije studenata najboljim studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u prethodnoj akademskoj godini.

U  ime rektora Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prisutnim se obratila se prorektorica prof.dr. Rebeka Kotlo, koja je istakla važnost značaja odavanja priznanja najboljim studentima Univerziteta.

Takođe, nagrađenim studentima obratio se i predsjednik Unije studenata Mirza Lalić, koji je naglasio kako će Unija studenata i dalje nastaviti sa ovakvom praksom, da krajem godine barem na simboličan način oda priznanje najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini. Lulić je još dodao da dobitnici zlatnih plaketa i najbolji studenti nisu samo naša budućnost, nego i sadašnjost, na šta je poseban akcenat stavljen prema predstavnicima vlasti.

U ime nagrađenih studenata, dobitnika zlatnih plaketa Unije studenata, zahvalila se Jelena Mihić, studentica Nastavničkog fakulteta. rekavši kako njoj lično, a i drugim nagrađenim studentima, izuzetno znači kada neko cijeni i vrednuje višegodišnji trud, rad, učenje i zalaganje.

Dobitnici zlatnih plaketa Unije studenata i najbolji studenti Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u prethodnoj akademskoj godini su:

Medina Pelja – Univerzitetski studij turizma (10,00)

Nađa Hodžić – Univerzitetski studij Dizajn interijera (10,00)

Adi Maksumić – Univerzitetski studij zdravstvene njege (10,00)

Sara Kljajić – Univerzitetski studij Poslovna informatika (10,00)

Ajla Đidelija – Građevinski fakultet (10,00)

Jelena Mihić – Nastavnički fakultet (10,00)

Husein Imamović – Mašinski fakultet (10,00)

Amina Zaklan – Pravni fakultet (10,00)

Lejla Škaljić – Ekonomski fakultet (9,89)

Mirza Kovačević – Agromediteranski fakultet (9,0)

Sanel Novalić – Fakultet informacijskih tehnologija (10,00)

Maida Husnić – Fakultet humanističkih nauka (10,00)

(NovaSloboda.ba)