Kojović: U ponedeljak ćemo se probuditi u boljem i ljepšem Mostaru

Nakon što su prošetali mostarskim ulicama, od Rondoa do Starog mosta, predstavnici BH bloka u petak su završili svoju predizbornu kampanju za lokalne izbore u Mostaru.

Nositeljica liste BH bloka u drugoj izbornoj jedinici Irma Baralija, u izjavi za novinare, kazala je kako se uprkos spinovima nisu dali uvući u prljavu kampanju, već su govorili o tome što će učiniti da Mostar bude bolji.

Komentarišući izborna očekivanja, Baralija je kazala kako je prilično optimista, imajući u vidu povratne informacije koje je dobila od građana u 30 dana kampanje.

“Naravno da je jako teško biti apsolutni pobjednik u Mostaru kada ste opozicija, jer se borimo protiv dva jako ukorijenjena režima, koja su očigledno bila spremna na sve da se zadrže na pozicijama moći. Kakav god rezultat bio, ovi ljudi su pobjednici, jer su pružili otpor, hrabro su stajali i odolijevali”, poručila je Baralija.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Arman Zalihić istakao je kako je kampanja BH. bloka bila pozitivnu osim u trenucima kada su, kakao je kazao, odgovarali na laži.

“U Gradsko vijeće ćemo unijeti otvorenost, transparentnost i bićemo spona između građana i gradskih vlasti i artikulisaćemo njihove probleme na sjednicama Gradskog vijeća”, dodao je Zalihić.

Poručio je građanima kako izbori u Mostaru nisu popis stanovništva, nisu nacionalni već lokalni izbori, te ih je pozvao da na nedeljnim izborima “daju podršku onim ljudima koji su ponudili odgovore na lokalne probleme kako bi onda gradili otvoren, tolerantan, progresivan i novi Mostar”.

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović kazao je kako su njihovi nalogodavci svi građani Mostara koji žele ujedinjen, uredan, lijep i europski Mostar.

“Vjerujem Mostarcima i siguran sam da ćemo se u ponedeljak probuditi u jednom puno boljem i ljepšem Mostaru”, kazao je Kojović.

Podpredsjednik SDP-a BiH Denis Bećirović kazao je kako dva dana pred izbore treba ljudima jasno reći što to Mostar može.

“Mostar može bez diskriminacije, bez etničkih podjela, bez etničkog aparthejda, Mostar može biti jedinstven grad, može bez ulica koje su nazvane po nacionalnim fašistima. Mostar ima snage uraditi pravnu i finansijsku reviziju djelovanja dosadašnje vlasti, a sve to Mostar može, s kandidatima BH bloka”, istakao je.

Bećirović je dodao “kako vjeruje u novi, evropski Mostar, Mostar ravnopravnih građana i naroda, Mostar koji pripada državi BiH, Evropi i naprednoj civilizaciji”.

(Fena)