Ema Bajgorić u Čapljini govorila na temu: “COVID 19: Istine i zablude”

U organizaciji BZK “Preporod” i SD “Dubravka”, u Čapljini je juče Ema Bajgorić, doktorica medicine iz Mostara održala predavanje na temu: “COVID 19: Istine i zablude”. Predavanje je održano uz podršku BH Telecoma.

“Čapljinski ‘Preporod’ djeluje nepunih pet godina i organizuje mnogobrojne manifestacije, ali trenutna situacija ne dozvoljava veća okupljanja, pa se nadamo da ćemo u budućnosti raditi puno više, a ovo predavanje je svakako nešto jako korisno u trenutnom periodu”, rekla je Jasmina Turajlić, novoizabrana predsjednica BZK “Preporod” Čapljina.

“Mi smo mlada ekipa, koja je spremna raditi i puno zahtjevnije projekte od trenutnih, a cilj nam je okupiti što više ljudi kroz udruženja koja imamo” naveo je Huso Đono, predsjednik SD “Dubravka” Čapljina, koji skupa sa Dženisom Veledarom vodi ovo uspješno sportsko udruženje.

Doktorica Ema Bajgorić je istakla da moramo biti iskreni prema sebi, blagovremeno se javiti ljekaru, u istog imati povjerenja i činiti najbolje za svoj imunitet svaki dan.

(NovaSloboda.ba)