Glasali Guzin, Kordić i Zalihić

Na izborima u Mostaru glasali su i kandidati za gradonačelnika Zlatko Guzin i Mario Kordić, te Arman Zalihić, nosilac liste BH bloka (SDP BiH – Naša stranka).

Kandidat Koalicije za Mostar za mostarskog gradonačelnika Zlatko Guzin glasao je na izborima za Gradsko vijeće Mostara.

“Sretan sam što se danas održavaju, po mnogo čemu, istorijski izbori za grad Mostar ” kazao je Guzin novinarima u Mostaru nakon što je obavio svoju građansku dužnost.

Poručio je biračima da biraju one kandidate za koje smatraju da su spremni i da su u stanju ne vladati nego služiti građanima Mostara.

—–

Kandidat HDZ-a BiH za mostarskog gradonačelnika Mario Kordić glasao je na izborima za Gradsko vijeće Mostara.

“Nakon 12 godina. konačno Mostarci i Mostarke imaju pravo birati. Čudno je da 12 generacija nije moglo u svom gradu glasati niti biti biran. Sretan sam da je predizborna kampanja prošla u poprilično dobro tonu”, kazao je Kordić novinarima.

Tokom kampanje uglavnom se razgovaralo o komunalnim problemima, manje o političkim temama, kazao je Kordić, te je dodao kako se dana da će tako biti u novom Gradskom vijeću, odnosno da će se vijećnici baviti stvarnim problemima grada Mostara.

“Očekujem dobru izlaznost i imam osjećaj da su se moji Mostarci poželjeli izbora i mogućnosti biranja. Poruke kroz kampanju bile su takve da su ljudi prepoznali da treba izaći, da se radi o njihovoj sudbini i da trebaju izaberu najbolje ljude koji će se baviti njihovim problemima”, kazao je Kordić.

—–

Nosilac liste BH bloka (SDP BiH – Naša stranka) Arman Zalihić glasao je na izborima u Mostaru, a kako je rekao to su mu bili prvi izbori za Gradsko vijeće Mostara na kojima je mogao dati svoj glas.

“Imam 29 godina i prvi put glasam na lokalnim izborima u Mostaru. Došao sam ispuniti svoju građansku dužnost i pozvati građanke i građane Mostara da ostvare svoje pravo, jer ovaj put vrijedi. Osigurali smo veliki broj posmatrača, što je, zajedno s velikom izlaznošću, garancija da će biti manje izbornih manipulacija u izbornom procesu”, poručio je Zalihić.

Dodao je kako će njegov zadatak biti vratiti povjerenje Mostaraca u gradske institucije.

“Moji prioritet biće, prije svega, da vratimo transparentnost u rad Gradskog vijeća i Gradske uprave, da budemo spona građana i gradske vlasti i da vratimo mladim ljudima nadu da Mostar može biti otvoren, tolerantan grad u komeće na konkursima prolaziti najbolji, a ne podobni. To je prvi korak da zadržimo mlade u ovoj zemlji i u ovom gradu”, istakao je Zalihić.

(Fena)