Putokaz za sreću

Queen of Rock, Tina Turner (81), upravo je objavila svoju treću knjigu. “Happiness”, “Sreća”, kako je naslov knjige, trebala bi funkcionisati kao putokaz za sreću. Turner obećava da će pokazati način kako da “promijenite vlastiti život na bolje”.

Muzičarka koji živi u Švicarskoj upoznata je sa ovom temom. Njena priča, žene koja je preživjela nasilje u porodici, oblikuje njenu biografiju; Govorila je o tome stalno i iznova, a danas je smatraju svijetlim primjerom samoosnaživanja. Turner je uvjerena, ne samo da je pobjegla od svog nasilnog supruga Ikea Turnera nakon dugo godina veze, već i da je kasnije sama izgradila jednu senzacionalnu karijeru. Sada živi sretan život, usprkos privatnim udarcima sudbine, a u svemu tome uspjela je samo uz pomoć njenog vjerovanja. Budizam ju je spasio.

Tina je za USA Today rekla da vjeruje i nada se, da bi njena knjiga mogla biti posebno korisna sada, u vrijeme pandemije koronavirusa: „Govorim vam o tome kako sam prevladala sve prepreke koje mi je život pripremio. Nadam se da ova knjiga može biti poput svjetionika, svima onima koji nisu dobro i kojima je potrebna pomoć”.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)