Udruženje Let.ba i roditelji Balet Mostar Arabesque uručili donaciju Udruženju “Sunce”

Već sedmu godinu zaredom, udruženje Let.ba i roditelji Balet Mostar Arabesque prikupili su novac za Udruženje “Sunce”, koja se brine o djeci sa poteškoćama u razvoju i posebnim potrebama.

Iako je godina izuzetno teška, nisu prekinuli kontinuitet, te su danas u Donjoj galeriji HD HS Kosača u Mostaru, uručili svoju donaciju u iznosu od 630,00 KM predstavnicima udruženja “Sunce”.

„Na ovaj način želimo da naše najmlađe balerinice i ostale članove udruge senzibiliziramo u tom smislu da od malih nogu zauzmu pravilan stav o društvenoj odgovornosti i humanizmu u svom okruženju. Iako udruženje Let.ba, čiji je cilj promocija svih vrsta umjetnosti sa težištem na balet, ovisi o donacijama, sponzorstvima i projektima, ovim činom želimo dati primjer drugima da učine slično. Svima nam je teško, ali ova djeca su nam ogledalo, koliko smo zapravo povlašteni i često slijepi kod očiju.Iako je duhovna hrana stub opstanka ljudske civilizacije, iako ove godine ne održavamo naš tradicionalni koncert, ipak vrlo rado dajemo znak u kom pravcu želimo vaspitavati našu djecu“, kaže profesorica Arleta Ćehić, izvršna direktorica udruženja Let.ba i umjetnička direktorica Balet Mostar Arabesque.

(NovaSloboda.ba)