Velika Britanija registrovala najviši broj preminulih od aprila

Ujedinjeno Kraljevstvo zabilježilo je najveći broj preminulih od COVID-19 od aprila.

U svom dnevnom izvještaju, britanska vlada je saopštila da je još 744 ljudi preminulo 28 dana nakon što su testirani pozitivno na koronavirus, što je najviši nivo od 29. aprila.

S tim ciframa je ukupan broj preminulih u Velikoj Britaniji dostigao 69.051, što je druga najviša evropska cifra preminulih nakon Italije. Ukoliko se trenutni trend nastavi, izgleda da će Britanija nadmašiti Italiju i ponovo postati najteže pogođena evropska zemlja pandemijom koronavirusa.

Vlada je, takođe, saopštila da je registrovano 39.237 novozaraženih, što je najviša registrovana brojka. Poređenja s prvim danima pandemije teška su, međutim, jer su se testiranja na virus tada zanemarivala.

Brojni od novozaraženih slučajeva povezani su s novom varijantom koronavirusa, koja je primijećena u okolini Londona i u jugoistočnoj Engleskoj, i za koju naučnici tvrde da je mnogo zaraznija.

Restrikcije su pojačane širom četiri zemlje Ujedinjenog Kraljevstva u posljednjim danima. U srijedu je još regija u Engleskoj stavljeno u stanje najviše pripravnosti s porukom “ostanite u domovima”, prenosi AP.

(Fena)