Više 72 sata od zatvaranja biračkih mjesta u Mostaru listići nisu prebrojani, već idu u poznato ”skladište CIK-a”

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar osuđuje politički kompromitovanu Centralnu izbornu komisiju BiH, te ih ovim putem pozivamo da konačno objave ukradene rezultate Lokalnih izbora za Grad Mostar, stoji u saopštenju Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Kako se navodi, prošlo je tačno 72 sata ili tri dana od zatvaranja biračkih mjesta, a postupak brojanja glasova još nije okončan što svakim satom izaziva veću bojazan u ispravnost izbornog procesa i potvrđuje teze o kompromitovanosti centralne izborne komisije BiH.

“Na osnovu današnjeg saopštenja za javnost koje je objavljeno na stranici Centralne izborne komisije BiH, zbog Božićnih i novogodišnjih praznika, u idućih 14 dana neće raditi čak 6 dana jer su to neradni dani, što znači da ćemo na rezultate izbora još dugo čekati. Još jedna od stvari na koje smo upozoravali kada je protivno potpisanom sporazumu kao datum izbora u Mostaru određen 20. decembar. Sav izborni materijal je otpremljen u skladište Centralne izborne komisije BiH, od ranije poznato kao mjesto sa koga je nestalo čak 35 tona papira za štampanje listića.

Nadamo se da na isti način neće nestati i glasovi građana grada Mostara.

Neodgovornost Centralne izborne komisije BiH i kršenje zakonskih propisa dovodi u pitanje integritet izbornog procesa i iskazanu volju građana grada Mostara.

Pozivamo javnost da narušeni izborni proces u Gradu Mostaru spasimo zajedničkim snagama i raspoloživim demokratskim sredstvima”, ističe se na kraju saopštenja Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

(NovaSloboda.ba)