Podrška Merhametu u Tomislavgradu od anonimnog dobročinitelja

Osnovni odbor “Merhameta” Tomislavgrad, koji djeluje u okviru Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar, u toku 2020. godine imao je brojne aktivnosti i pored otežavajućih okolnosti izazvanim pandemijom Covid 19.

Prema riječima sekretara Osnovnog odbora “Merhameta” Tomislavgrad Halila Hadžića, te aktivnosti potpomognute su podrškom donatora i donacijama plemenitih ljudi.

“Donacija koju smo, između ostalih, primili od našega Duvnjaka, mladog preduzetnika, koji je želio ostati anoniman, hvale je vrijedna i ovim putem mu se iskreno zahvaljujemo. Zaprimili smo novčanu donaciju od firme ‘Avangarde’ d.o.o. (benzinska pumpa “Dukić’), koju smo iskoristili za kupovinu prehrambenih artikala i sredstava za ličnu higijenu. Uz donaciju od firme ‘Prodex’, obezbijedili smo pakete za porodice koje su u socijalnoj potrebi. zahvalujem se Rudolfu – Rudiju Dukiću i njegovovim uposlenicima u firmi ‘Avangarde’ d.o.o., kao i Ivanu Šteki, direktoru ‘Prodexa’ iz Tomislavgrada na kontinuiranoj pomoći “Merhametu””, kazao je Hadžić, dodajući da plemenitost i humanost Duvnjaka, uvijek izbije na površinu kada se za to ukase potreba i prilika.

Općina Tomislavgrad je ustupila “Merhametu” prostoriju za kancelariju (bivša zgrada komiteta) na deset godina i bez naknade.

Halil Hadžić je izrazio zahvalnost bivšem načelniku, a novom premijeru Kantona  10 Ivanu Vukadinu.

“Preostaje nam da ustupljeni kancelarijski prostor preuredimo i osposobimo za njegovu namjenu, te očekujemo pomoć poduzetnika i dobrih ljudi. Stoga, pozivamo Duvnjake, poduzetnike i sve ljude dobre volje, da nam pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima2, kaže Hadžić.

(NovaSloboda.ba)