Herceg najavio pomoć Sisačko-Moslovačkoj županiji

U pismu saučešća i podrške, koje je jutros uputio županu sisačko-moslavačkom (RH) Ivi Živiću, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, najavio je konkretnu finansijsku pomoć za potresom pogođeno područje Petrinje, Gline i Siska.

“Duboko potresen snimcima i vijestima s potresom pogođenih prostora Sisačko-moslavačke županije, dopustite mi na ovaj način iskazati Vam izraze dubokog saučeščća, razumijevanja i podrške, kako u svoje lično, tako i u ime svojih kolega iz Vlade i svih žitelja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naše misli i molitve su s Vama i s stanovništvom Petrinje, Gline, Siska i svih pogođenih prostora. Dobro poznajući snagu, vjeru i nesalomljivu volju našeg naroda, uvjeren sam kako će ponosni i radišni narod stradalog prostora imati upravo snage, vjere i volje prevladati i ovaj strašni životni izazov.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona već će na prvoj sljedećoj sjednici donijeti odluku o izdvajanju konkretne finansijske pomoći prijateljskoj Sisačko-moslavačkoj županiji, a kao i uvijek dosad, srcem i dušom smo uz Vas”, stoji na kraju pisma Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNK-a.

(NovaSloboda.ba)