Tijela stradalih u Posušju prevezena u Mostar na obdukciju

Tijela stradalih u mjestu Tribistovo prevezena su na Odjel patologije Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će biti više detalja o uzroku nesreće koja se noćas dogodila u općini Posušje.

“Izvršenim uviđajem je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar, gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti”, potvrdili su za Fenu iz Uprave policije MUP-a ZHK-a.

Nezapamćena tragedija dogodila se u novogodišnjoju vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su četiri ženske i četiri muške osobe, svi 2001. godište, slavile Novu godinu.

Bez svijesti su ih jutros u vikendici zatekli susjedi koji su odmah pozvali policiju, a nakon uviđaja utvrđeno je da je svih osam osoba mrtvo.

Izraze saučešća u povodu tragedije u Posušju uputili su mnogobrojni domaći i strani predstavnici, a na teritoriji cijele BiH proglašeni su Dani žalosti.

(Fena)