Poze s porukom ohrabrenja

Zašto su ove fotografije ohrabrujuće. Jedna lijepa akcija, u svakom pogledu!

Hrabri modeli bez pokrivača, erotski fotografisane u javnosti, privlače pažnju i čak pomažu u spašavanju života!

Svjetski poznati fotograf Kristian Liebrand (47) postavio je i pokrenuo akciju. Dvije godine se angažovao bez honorara u humanitarne svrhe. Njegov projekat od srca, nosi naziv: “DKMS – pobijedimo rak krvi”. Rezultate njegovog fotografskog rada objavio je u svojoj novoj knjizi fotografija “Poklonti hrabrost – gole u javnosti – Berlin – New York – Hamburg”.

Neka od njegovih djela već su dobili međunarodne nagrade.

“Ne želim da predstavljam nebitne gole fotografije koje su pregledane hiljadu puta, želim da stvorim trenutke iznenađenja. Hrabrost stvara umjetnost i obrnuto!”, kaže fotograf.

Knjiga sa posebnim ohrabrujućim fotografijama sada je dostupna, za uzvrat za jednu donaciju u bazu podataka Davalaca koštane srži Njemačke (DKMS). Sve informacije dostupne su na: http://www.mutspenden.de/

Kristian Liebrand se nada velikom odzivu.

“Posebno u vrijeme korone, tema raka krvi se zanemaruje i DKMS trenutno ima oko 60 posto manje davalaca matičnih ćelija”, kaže.

Na ozbiljnost situacije ukazuju sljedeći brojevi: svakih 15 minuta jednom pacijentu u Njemačkoj se dijagnosticira rak krvi. Širom svijeta to se događa svakih 35 sekundi. Samo oko 30 posto svih pacijenata sa rakom krvi pronađe odgovarajućeg davaoca u porodici.

Budući da DKMS-u treba oko 35 eura za svaku novu registraciju donatora, kampanje kao što je Liebrandova foto-knjiga su od životne važnosti.

(bild)

Lj. G.

(Novasloboda.ba)