“Malćanski berberin” Ninoslav Jovanović osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče osuđen je u utorak na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola kod Niša.

Presuda je prvostepena i donesena je u Višem sudu u Nišu, uz prisustvo porodice oštećene maloljetnice, kao i brojnih novinara. Osuđeni nije bio na čitanju presude.

Jovanović je za otmicu djevojčice osuđen na 11 godina, a ukupno na doživotnu, javlja N1.

U obrazloženju presude kaže se da je on bio svjestan toga šta čini, da je nanosio teške tjelesne povrede djevojčici.

Određen mu je pritvor dok ne bude prebačen u zatvor.

Jovanović je bio optužen da je u decembruu 2019. godine oteo i deset dana zlostavljao djevojčicu.

Presuda je izrečena upravo na godišnjicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potjere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloljetne žrtve, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari su prisustvovali samo izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Tokom glavnog pretresa, saslušani su psihijatri, koji su vještačili uračunljivost otmičara i ljekari koji su vještačili fizičke povrede djevojčice, ali i posljedice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odjeljenju Višeg suda, iskaz je dala i djevojčica, i prema neslužbenim izvorima, njeno svjedočenje o zlostavljanju kome je bila, trajalo je više od dva sata.

Prema, takođe, neslužbenim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholisanošću, a pokušavao je i da umanji težinu povreda koje je nanio djevojčici.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja djevojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Dvanaestogodišnju djevojčicu oteo je 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu na putu do škole, a djevojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači.

(Fena)