Tonijev “Plesni majmun” dobacio do 2.000.000.000

Snažna žena s dopadljivom melodijom: pjevačica Toni Watson, poznata kao “Tones and I”.

“Pleši za mene, pleši za mene, pleši za mene, oh, oh, oh …” Ova upečatljiva melodija sa kreštavim glasom poznata je gotovo svima: australijska pjevačica “Tones i ja” prva je žena koja sa pjesmom  “Dance Monkey” na Spotifyju dostigla dvije milijarde pregleda. Ova 27.godišnja Australijanka objavila je “Dance Monkey” u maju 2019. godine. Pjesma se našla na prvom mjestu charts liste u više od 30 zemalja.

“Dance Monkey je jutros dostigla dvije milijarde pregleda, a do juče sam bila samo ulični muzičar”, napisala je  smo Tones and I na Twitteru. “Hvala svima, ovo je ludo”.

Prije svog otkrića, Toni Watson, kako je njeno pravo ime, često je svirala kao ulični muzičar. To je sada ponovo učinila sa iznenađujućim nastupom u Melbourneu, u znak podrške gastronomiji koja pati od posljedica korone, objavio je “Billboard”.

Samo britanski tekstopisac Ed Sheeran (“Shape of You”/2,7 milijardi) i američki reper Post Malone (“Rockstar” feat. 21 Savage/2,08 milijardi) do sada su bili uspješniji. U intervjuu za Focus, Watson je za svoj mega hit rekla: „Mislim da nikada neću zaista razumjeti put kojim je krenula ova pjesma. Pokušala sam, ali ne mogu. To je tako velika stvar.”.

Krepštava pjevačica nastavlja: „Najbolje sjećanje koje lično povezujem s ovom pjesmom je kada sam pjevala kao ulični muzičar u Byron Bayu, u vrijeme kada niko nije znao za pjesmu, a ona sama je ljude okupljala. To će uvijek biti ono na što sam najponosnija”.

Savjet Watsonove svim mladim ljudima koji pate od mobinga: „Takođe, duboko vjerujem da se ne smije dopustiti žrtva i da se poteškoće moraju prerasti. Da to nisam uspjela, nikada ne bih radila ovo što danas radim”.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)