Bespotrebno varanje

Čini se da je Salma Hayek jedna od onih slavnih koja uvijek izgleda svježe i mladoliko. U 54. godini, holivudska zvijezda sada energično pozdravlja iz raja. Ali, na drugi pogled, čini se da ima malo više popravaka nego stvarnosti…

Ovaj prizor je nebeski, posebno za sve obožavaoce meksičko-američke glumice. Na Instagramu se Salma pojavljuje u jarko ljubičastom bikiniju.

Zašto? Za oproštaj od godine sa jednim svježim morskim povjetarcem. Ali, ako malo bolje pogledate, vidjećete da ovdje sve nije stvarno. Salma je ipak varala sa photoshopom.

Njoj to zaista ne treba. Gdje se nalazi greška na fotografiji? Voda u pozadini, iznenada stvara više nego neprirodan ugao oko njenog tijela, a horizont više nije horizontalan.

To se često događa kada se drugi predmeti povuku ili uvećaju klikom miša – poput njene veličine poprsja ovde. Sve je jasno na trećoj fotografiji, koja nije dirana.

Snimak je vjerojatno stari, ali glumica se ne bavi greškom u obradi slike. Umjesto toga, ona u naslovu izvodi gotovo lirski zvučni zaključak: “Posljednji dani 2020. Nikad nisam bio zahvalnija što sam zdrava i u kontaktu s prirodom”, piše Hayek.

Koliko god njen tekst zvuči lijepo, tako da … recimo … reakcije korisnika su jednostavne. Oni ne mogu skrenuti pogled sa njenih bujnih oblina i malog six-packa ljepote.

Malo varanja, tu i tamo.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)