Drugo polugodište u HNK-u sukladno ranije definisanim mjerama

Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama Hercegovačko-neretvanskog  kantona odvijaće se sukladno mjerama koje su ranije definisane.

U školama koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku nastava će započeti 11. januara, a u školama gdje se nastavni plan i program realizuje na bosanskom jeziku započinje 25. januara, kazao je Feni glasnogovornik Vlade HNK-a Pero Ćiro Pavlović.

Istakao je kako će se nastava u HNK-u odvijati prema ranije utvrđenom kalendaru, koji je potvrđen na početku školske godine.

“Nastava će se odvijati sukladno mjerama koje su već ranije definisane od Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i uz preporuke od Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Zavoda za javno zdravstvo HNK-a. U okvirima koje smo imali i ranije, nastaviće se izvođenje nastave u HNK-u, pojasnio je Pavlović.

Po njegovim riječima, u ovom trenutku je bitno da roditelji, djeca i prosvjetni radnici prihvate preporuke.

“Ono što je u ovom trenutnu bitno je to da se roditelji, djeca i prosvjetni radnici prihvate preporuke kako se zapravo ponašati u ovom vremenu kada se intenzivno borimo sa zaustavljanjem širenja koronavirusa i da svojim ponašanjem pomognemo da se njegovo širenje čim prije uspori ili zaustavi”, kazao je glasnogovornik Vlade HNK-a.

(Fena)