Sutra počinju pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja

JP Ceste Federacije BiH najavilo je za sutra, 11. januara, početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.

“Nakon što izvodač radova dobije saglasnost na režim preusmjeravanja saobraćaja od strane nadležnog ministarstva, saobraćaj kroz tunel će se početi odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnomm trakom, i biće regulisn svjetlosnom signalizacijom. O datumu stupanja na snagu režima preusmjeravanja saobraćaja,  javnost će biti pravovremeno informisana. Obzirom na stanje tunela Crnaja i neophodnost radova na njegovoj rekonstrukciji, te posebno imajući na umu bezbjednost učesnika u saobraćajui koji se kreću ovom putnom dionicom, apelujemo na strpljenje i maksimalno razumijevanje nužnosti radova koji će se izvoditi”, saopšteno je iz ovog javnog poduzeća.

Direktor Cesta Federacije BiH Ljubo Pravdić, kaže da su preduzete sve aktivnosti kako bi ograničenja i poremećaji u odvijanju saobraćaja bili svedeni na najmanju moguću mjeru.

“Svjesni smo da će zbog radova na rekonstrukciji tunela saobraćaj ovom dionicom biti otežan,  ali uvjeren sam da nam je svima bezbjednost učesnika u saobraćaju najvažnija. Dalje odlaganje početka radova nosi previše bezbjkedonosnih rizika, jer je Crnaja odavno prepoznata kao jedna od crnih tačaka na bh. cestama.  Mi ćemo sa svoje strane uraditi sve što je u našoj mogućnosti kako bi radovi što brže i kvalitetnije bili okončani. Posebno smo posvećeni uspostavljanju režima saobraćaja, koji će rezultirati što kraćim zadržavanjem vozila i boljom prohodnosti ove dionice za vrijeme izvođenja radova”, ističe Pravdić.

JP Ceste FBiH će redovno, putem svoje web stranice, te posredstvom BIHAMK-a i HAK-a, kao i medija, obavještavati javnost o svim relevantnim pojednostima koje se odnose na projekat rekonstrukcije tunela Crnaja.

(Fena)