Počela online obuka za nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola HNK-a

Kulturni centar „ Kralj Fahd“, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Mostar i uz podršku

Ministarstva obrazovanja HNK-a, započeo je danas ciklus online edukacija za 400 nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola HNK-a, koja će se održavati od 11. do 27. januara.

Predavači na edukacijama su mr.Admir Šehidić i dipl. ing. IT Denis Ćorić.

Učesnicima edukacija obratili su se ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta dr. Rašid Hadžović, direktor Kulturnog centra „ Kralj Fahd“ dr. Muhammed Alu Šejh i direktorica Pedagoškog zavoda Mostar dr. Enisa Gološ.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta dr. Rašid Hadžović je ovim ukazao na odgovornost i požrtvovanost u prethodnom periodu jer nije bilo lahko čitav taj teret online nastave iznijeti do kraja. na prepoznavanju važnosti ovog projekta koji će omogućiti napredak prosvjetnih radnika.

Direktor Kulturnog Centra „ Kralj Fahd“ dr. Muhammed Alu Šejh je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je u mogućnosti otvoriti ovaj projekat, te da će Kulturni centar „Kralj Fahd“ ostati i u buduće institucija koja će podržavati sve pozitivne projekte iz oblasti obrazovanja i kulture HNK-a.

,,Nastavnici i profesori iz 14 osnovnih i 9 srednjih škola uključeni su u ovu edukaciju, u cilju sticanja i usavršavanja kompetencija za izvođenje online nastave, a time i pripreme učenika za budućnost”, istakla je direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, dr. Enisa Gološ.

Kako bi omogućili da što veći broj nastavnika i profesora steknu nova i usavrše postojeća potrebna znanja i vještine za uspješno izvođenje online nastave, uz potpuno poštivanje epidemioloških mjera, prvi put se u Kulturnom centru ”Kralj Fahd” ogranak u Mostaru, obuka odvija online.

(NovaSloboda.ba)