Čudesna žena

Izraelska glumica Gal Gadot (35) jedna je od ovogodišnjih dobitnica u Hollywoodu. Njen novi akcioni film “Wonder Woman 1984”, “Čudesna žena 1984”, u kome je glumila amazonsku princezu iz 1984. godine, morao je nekoliko puta odgađati start u kinima zbog pandemije, a kako je  objavljeno nakon praznika, imao je najuspješniji kino start jkednog filma od marta. Rezultat na kino blagajnama, nešto manje od 17 miliona dolara u prva tri dana izazvao je olakšanje u Hollywoodu.

Filmski studio Warner Bros. najavio je u novembru da će film istovremeno početi prikazivati i na svom streaming servisu HBO Max. Činjenica da je publika i dalje dolazila u kina, podstakla je studio da odmah objavi treći dio sage o superjunakinji sa lasom, ponovo sa Gadot u glavnoj ulozi.

Zajedno s režiserkom Patty Jenkins, koja će, nakon prva dva nastavk,a sada režirati i treću “Wonder Woman”, jedna je od najuticajnijih i najbolje plaćenih žena u Hollywoodu.

Tim iz snova Gadot i Jenkins želi se uskoro pozabaviti još jednim mitom: Dvije žene planiraju ep o kraljici Kleopatri. Činjenica da se Gadot, koja je 2004. godine proglašena “miss Izraela”, usudila glumiti egipatsku vladarku, izazvala je pometnju na Internetu. Gadot je hladnokrvno odgovorila kako je Kleopatra imala makedonsko porijeklo. Ali, kako nije pronađena odgovarajuća makedonska glumica, odlučila je preuzeti ulogu.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)