Počelo emitovanje dokumentarno-igranog serijala „Bio jednom jedan“

Dokumentarno – igrani serijal „Bio jednom jedan“ u trajanju od dvanaest epizoda u nedelju je počeo sa emitovanjem na BIR televiziji, a isti će se emitovati u narednih dvanaest sedmica u 18,15 sati, kao i srijedom od 20 sati u repriznom terminu, saopšteno je iz Studija Tetar..

„Bio jednom jedan“ je  autorski projekat Nusmira Muharemovića, Mirze Begovića i Irfana Kasumovića koji je zamišljen kao omaž jednom od najvećih bosanskohercegovačkih pisaca Nedžadu Ibrišimoviću, a sam serijal će prikazivati retrospektivno  priče i drugih bosanskohercegovačkih autora. Takođe, vrijedan segment samih priča jeste prikaz bosanskohercegovačkih historijskih ličnosti, starih gradova i historijskih spomenika.

Autor scenarija za igrane dijelove serijala je Mirza Begović, koji je i reditelj serijala zajedno sa Irfanom Kasumovićem. Producent  serijala je Nusmir Muharemović. 

Osim Irfana Kasumovića i Nusmira Muharemovića kao glumaca, u istom se pojavljuje i Mirza Mušija.

Osim Nedžada Ibrišimovića, Alije Nametka i Derviša Sušića, čije su priče ekrenizovane, „Bio jednom jedan“ priča priče i novih savremenih autora, Saida Štete, Mirne Smajić i Mirze Begovića.

(NovaSloboda.ba)