Izgradnja saobraćajnice sa četiri trake u ulici Ante Starčevića u Mostaru

Grad Mostar izvijestio je kako je glavnim projektom izgradnje saob raćajnice sa četiri trake u ulici Ante Starčevića predviđeno uklanjanje postojećeg drvoreda, kao i postojeće javne rasvjete, jer se istočna ivica saobraćajnice uvlači u postojeći trotoar.

Izvođač je pristupio izvođenju ove faze radova kako bi osigurao dovoljnu širinu postojeće saobraćajnice, te kako ne bi došlo do obustavljanja saobraćaja prilikom izgradnje razdjelnog pojasa, što je sljedeća faza radova, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

U razdjelnom pojasu se gradi nova javna rasvjeta i cilj je da ulica što kraće bude bez rasvjete, a obzirom da je ona i magistralna saobraćajnicva, da ne dolazi do obustavljanja saobraćaja. Takođe, glavni projekat sadrži hortikulturno uređenje kojim je, između ostalog, predviđena sadnja novih stabala.

Iz Gradske uprave Mostara podsjetili su da su mostarske ulice Bulevar, Ante Starčevića, kralja Tomislava kao i dio ulice maršala Tita proglašeni magistralnim saobračajnicama, te da je Vlada FBiH osigurala određena sredstva za njihovu rekonstrukciju kako bi ove saobraćajnice mogle prihvatiti kako gradski tako i tranzitni saobraćaj kroz Grad Mostar.

Realizacijom svih planiranih projekta Grad Mostar će znatno poboljšati svoju saobraćajnu infrastrukturu, a prilikom planiranja i realizacije ovakvih projekata vodi se računa i o hortikulturi kako kroz projekte sadnje, tako i kroz projekte navodnjavanja novih nasada, stoji u saopštenju.

(Fena)