Građani BiH od danas mogu u Srbiju bez PCR testa

Granična policija Bosne i Hercegovine dobila je obavještenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o novim uputstvima za osobe koje ulaze u Srbiju iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti covid-19, a koje stupaju na snagu 14. januara 2021. godine.

Novim uputstvim,a o načinu primjene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju osobama koje dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti covid-19, a radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, između ostalog je propisano da je osobama koje u Republiku Srbiju dolaze iz država s nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz svih država svijeta, izuzev Bosne i Hercegovine, Republike Albanije, Republike Bugarske, Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, dozvoljen ulazak u Republiku Srbiju pod uslovima da posjeduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata.

Informacije o ostalim uslovima ulaska u Republiku Srbiju mogu se dobiti isključivo od nadležnih organa navedene države, navode iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

(Fena)