Privrednici blokirali cestu M-17 zbog radova tunela Crnaja

Više od stotinu privrednika Jablanice, Konjica i drugih dijelova Hercegovine blokiralo je danas u 15 sati tunel Crnaja na magistralnoj cesti M-17, iskazavši tako svoje nezadovoljstvo najavom JP Ceste FBiH o početku pripremnih radovi na rekonstrukciji tog tunela.

Predsjednik Udruženja privrednika opštine Jablanica Jusuf Džafić kazao je Feni kako su se odlučili za petnaestominutnu blokadu tunela zbog neispunjenja njihovih zahtjeva o alternativnim rješenjima i garancijama da zbog izvođenja radova saobraćaj neće biti zatvoren više od 15 minuta.

“Do sada smo uputili brojna pitanja višim nivoima vlasti. Tražili smo alternativno rješenje i pisane garancije da saobraćaj neće biti zatvoren preko 15 minuta u jednom pravcu kada dođe do rekonstrukcije tunela. Odgovor još nismo dobili”, kazao je Džafić.

JP Ceste Federacije BiH najavile su za ponedeljak početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.

Privrednici strahuju da će se dogoditi problemi kao i tokom rekonstrukcije tunela Vranduk, koja je usporila saobraćaj i proizvela negativne uticaje na život i poslovanje građana.

(Fena)