Zenička policija nastavlja potragu za dvostrukim ubicom Canerom Taylanom

Zenička policija nastavlja potragu za turskim državljaninom Canerom (Fuat) Taylanom, za koga se sumnja da je juče ujutro, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Zeničane Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza, pa se sumnja da je upravo to bio razlog njihovog sastanka s ubicom.

“Za sada nema novih detalja, a policijska potraga za počiniocem se nastavlja i danas”, kazala je u izjavi za Fenu portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Policija je sinoć, uz dozvolu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, objavila i sliku osumnjičenog Taylana, koji ima prebivalište u Zenici. Sumnja se da je Taylan, nakon počinjenog krivičnog djela, pobjegao bijelim kombijem i da je imao pomoć još jedne osobe.

Apeluje se na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije MUP-a ZDK. U potragu su uključene i druge policijske agencije, te Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

(Fena)