HRS: Nedopustivo uplitanje HNS-a u obrazovni sistem u ZHK-u

Kvalitetno obrazovanje je jedan od najvrjednijih resursa koga možemo ostaviti budućim naraštajima. Kontrola obrazovanja je obilježje totalitarnih režima. Jesmo li na pragu takve kontrole?, pitaju se u OO Hrvatske republikanske stranke Grude.

Kako se navodi, HNS odavno je u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, i to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije.

Danas vidimo, ističu iz OO HRS-a Grude, da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

„HRS se, u potpunosti, zalaže za nezavisno školstvo bez bilo kakvog političkog utjecaja. Ukoliko dopustimo politički uticaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje!“, stoji na kraju saopštenja OO Hrvatske republikanske stranke Grude, koga je potpisao predsjednik Tomislav Bandić.