Učitelj glume Miroslav Aleksić uhapšen zbog optužbi za silovanje

Poznati režiser, scenarista i učitelj glume u Beogradu Miroslav-Mika Aleksić uhapšen je zbog optužbe za silovanje, javljaju mediji u Srbiji.

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden je u stanicu policije, jer ga je više djevojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, piše “Blic”.

Poznata glumica Milena Radulović u ispovijesti koju je dala za taj list ispričala je da je Aleksić silovao dok je bila maloljetna i da se to dogodilo više puta.

Radulovićeva je rekla da nije jedina već postoji još pet djevojaka, neke su i maloljetne, koje su ga prijavljivale policiji za isto zlodjelo.

“Ovo je monstruozna mreža inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umetnosti i religije čovjeka koji korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja”, izjavila je Radulovićeva za ovaj list.

Aleksić je decenijama poznat kao rasadnik glumačkih talenata iz svoje škole glume, ali ispostavlja se da je iza kulisa radio nečasna djela koja su sada ugledala svjetlost dana.

Kroz njegovu školu su prošli Nikola Kojo, Viktor Savić, Boris Milivojević, Vuk Kostić, Mirka Vasiljević, Marija Bergam, Nikola Đuričko, Mirjana Joković, Nada Macanković.

(Srna)